Registruotiems vartotojams
   vartotojas
   slaptažodis
 


Rodyti daugiau
 
2018-12-01   Justė Arlauskaitė-Jazzu atidarė savo restoraną Anykščiuose: „Sukūrėme kultūros ir estetikos židinį“
 
 

Interneto portalas www.lrytas.lt 2018 m. gruodžio 1-ąją paskelbė operatyvią žinią apie tądien Anykščiuose atidarytą naują restoraną.

Pirmąją žiemos dieną dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu leidžia kiek kitaip, nei jai įprasta. Ji kartu su bičiuliais atidarė taip laukiamą restoraną Anykščiuose „Basi Basi“.

„Kol kas stresas... Bet jaučiuosi gerai, dar nieko nesuprantu, kas vyksta (Šypsosi.). Viskas kol kas pagal planą: visi kalbamės, skanaujame nerealų maistą. Kas mus aplankė, sako, kad ši vieta labai pasikeitė ir džiaugiasi, kad mes sukūrėme kultūros ir estetikos židinį. Laukiame svečių – nieko neišvysime ir visus labai skaniai pavalgydinsime“, – portalo lrytas.lt sveikinimus priėmė Justė.

Idėja, kad ji kartu su bičiuliais ketina nerti į naują nuotykį, pasklido gegužės pabaigoje.  „Tai buvo viena mano svajonių“, – šypsojosi populiari atlikėja. Nuo pavasario dažnai savaitgalius Justė leido su teptuku rankose – dažė patalpų, kuriose gruodžio 1-ąją atsidarė naujas restoranas, sienas.

„Noriu pasauliui sukurti gražių dalykų, bet vis atsiranda man kišančių pagalius į ratus. Taip ir šįsyk – nuo biurokratijos iki vėluojančių tiekėjų. Turiu puikius partnerius – jie padeda, viena turbūt tą restoraną atidarinėčiau trejus metus. Šiame versle – daug dalykų, kuriuos man reikia perprasti“, – sakė ji.

„Lietuvos ryto“ muzikos apžvalgininkui Ramūnui Zilniui ji papasakojo restorano idėją. Tiesa, „Basi Basi“ turėjo atsidaryti vasarą, tačiau vis dėl to, restoranas duris atvėrė sningant pirmosioms snaigėms. „Visus keliolika metų, kuriuos esu scenoje, nuolat pasakoju, kad man labai patinka maistas – kvapai, skonis, spalvos, improvizacijos su juo. Turėti savo restoraną norėjau jau seniai. Netrukus tai virs tikrove“, – pavasarį džiaugėsi dainininkė.

Anksčiau ji puoselėjo mintį atidaryti maitinimo įstaigą sostinėje, tačiau planus aukštyn kojom apvertė meilė. Jazzu širdies draugo Donato Ivanausko gimtinė – Anykščiai, ten pora leidžia vasaras, todėl dainininkei kilo mintis, kad šis miestas – puiki vieta tokiam verslui.

„Gražus, kurortinis miestelis, kuris pastaruoju metu labai sparčiai vystosi, jame gausėja turistų, vasaros sezono metu – daug žmonių, kurie ieško, kur praleisti laiką. Sėdėjom su bičiuliais, kurie Anykščiuose jau turi restoranėlį „Penki taškai“. Pasisuko kalba apie tai, kad lyg tyčia išnuomojamos patalpos, kuriose anksčiau buvo kavinė „Bangelė“. Senas pastatas nuostabioje vietoje – net ne prie upės, o virš jos. Ten nuo senų laikų buvo valgyklos, kavinės, vėliau patalpos ėjo iš rankų į rankas. Pagalvojome, ir kitą dieną išsinuomojome“, – juokėsi Justė.

Jos tikslas – sukurti jaukią vietą su lengva, atsipalaidavimo kupina atmosfera. Tokią, į kurią nebūtina vilktis vakarinės suknelės, tačiau apsilankymas vis dėlto paliktų nekasdienį įspūdį. „Kai žmonės ateina į mano koncertą, kviečiu į savo pasaulį, noriu, kad jame visiems būtų gera. Lygiai toks pats bus restoranas. Toks, į kurį užsukama, kai žmonės norisi pabėgti į kitą pasaulį.

Pastatas – trijų aukštų, jame įrengsime ir terasą, ir nedidelį klubą. Restorane turėsime fortepijoną, jame vyks džiazo ir kitų žanrų koncertai, parodos. Norisi padaryti kažką gero – ir miestui, ir žmonėms. Tikiuosi, kad pavyks įtrauktu jaunus talentingus žmones ir Anykščių ir apylinkių, kurie norės ten būti, dalintis savo menu“, – dar dažydama restorano sienas pasakojo Jazzu.

Maistas? Justė žada, kad valgiaraštis bus įvairus ir spalvingas, o virtuvės šefą pati apibėrė idėjomis, susikaupusiomis keliaujant po pasaulį. „Manęs draugai jau klausia – ar tai bus kurios nors konkrečios šalies virtuvė? Ne. Noriu, kad maistas būtų įdomus, kokybiškas ir gardus. Tai nebus karbonadų vieta. Dar noriu, kad būtų naudojama kuo daugiau vietinių ūkininkų produktų. O aš pati einu iš proto nuo marinuotų daržovių ir vaisių – nesvarbu, agurkų, pomidorų, svogūnų ar kriaušių. Kadaise netgi svajojau turėti tokių produktų parduotuvėlę“, – juokėsi Justė.

Pati prie patalpų įrengimo prisidėjusi dainininkė ketina pati dažnai laiką leisti šiame restorane, bendrauti su svečiais, galbūt kartais – ir surengti jaukų koncertą. Į restoraną nemažai iš savo muzikos uždirbtų pinigų sudėjusi Justė nebijo, kad ši investicija neatsipirks. Nors Lietuvoje netrūksta pavyzdžių, kai žinomų žmonių įkurtos maitinimo įstaigos veiklą baigia nesėkmingai – nuo Mios iki Andriaus Tapino ar Giedriaus Masalskio.

„Niekada nebijojau rizikuoti. Jei šįmet karjeros viršūnėje sugebėjau išskirti su grupe, su kuria dainavau 12 metų, tai šį tą pasako. Žiūriu paprastai, nes restoranas nebus mano pagrindinė veikla. Tai – idėjinis projektas. Be to, investavome keturiese – aš, mano vyras, artimų draugų pora. Aplink visi gąsdina, kad verslui prasidėjus sugriūva draugystės, bet mums taip neturėtų nutikti – viską darome po lygiai“, – pasakojo Jazzu.

 
 
    Atgal...