Šarūnas GRIGONIS
  Gimimo data: 2000-06-19
Gimimo vietovė: Anykščiai »

Trumpai:
Visuomenininkas, politikas

2023-05-09   |   Spausdinti

2007–2019 m. mokėsi Anykščių Jono Biliūno gimnazijoje.

Nuo 2017 m. gegužės iki 2018 m. gruodžio Š. Grigonis buvo Anykščių Jono Biliūno gimnazijos mokinių prezidentas. Jis vadovavo mokinių parlamentui, sudarytam iš 30 moksleivių, organizavo renginius, akcijas, atstovavo Anykščių jaunimui rajone ir šalyje, gilinasi į rajono jaunimo problemas. Kartu su kitais gimnazistais jis organizavo partizanų ir savanorių kapų, piliakalnių tvarkymo talkas, labdaros akcijas.

Mokykliniais metais jis buvo JAV Valstybės departamento finansuotos jaunimo programos "Baltic Youth Leadership Program", orientuotos į verslumo ir lyderystės įgūdžių tobulinimą, dalyvis, mėnesį praleido Indianos Universitete ir Vašingtone, JAV Valstybės departamente kartu su kitais jaunaisiais lyderiais iš Baltijos šalių. Jis buvo projekto "Moksleiviai į Vyriausybę", vykusio 2018 m., dalyvis, praktikavęsis Lietuvos Respublikos socialinių reikalų ir darbo ministerijoje.

Nuo 2019 m. iki šiol Š. Grigonis studijuoja Vilniaus universiteto Teisės fakultete.

2019 m. jis dalyvavo Anykščių rajono savivaldybės 2019–2023 m. kadencijos tarybos rinkimuose Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų sąraše, užėmė likusią laisvą Tarybos nario vietą ir nuo 2019 m. birželio buvo rajono savivaldybės narys – visų laikų jauniausias tokias pareigas ėjęs Anykščių savivaldybės politikas. Jis buvo Teisėtvarkos, jaunimo ir visuomeninių organizacijų komiteto narys.

Š. Grigonis buvo Anykščių savivaldybės jaunimo reikalų tarybos bei Bendruomenės vaiko teisių apsaugos tarybos narys. Nuo 2016 m. jis buvo Jaunųjų konservatorių lygos narys, 2017–2019 m. – šios lygos Anykščių skyriaus pirmininkas, 2019–2020 m. – Jaunųjų konservatorių lygos Vilniaus skyriaus pirmininkas, 2020–2021 m. – šio skyriaus valdybos narys, atsakingas už jaunimo politiką ir finansus.

2023 m. jis dalyvavo Anykščių rajono savivaldybės tarybos rinkimuose kaip tos pačios Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatas ir buvo išrinktas 2023–2027 m. kadencijos Tarybos nariu. Jis yra Tėvynės sąjungos frakcijos narys, Teisėtvarkos, jaunimo ir visuomeninių organizacijų komiteto pirmininkas.

Išrinktas 2022 m. sausį, nuo 2022 m. jis yra Vilniaus jaunimo organizacijų sąjungos "Apskritas stalas" pirmininkas, koordinuoja 19 Vilniaus jaunimo organizacijų veiklą.

Nuo 2020 m. kovo jis yra Gynybos paramos fondo koordinatoriaus Anykščių rajone pavaduotojas.

Kaip Lietuvos atstovas jis dalyvavo Jaunimo gerosios valios misijoje Japonijoje (2019 m.).

Jis apdovanotas Tarptautinės savanorystės programos "Duke Of Edinburgh International Award" bronzos ženkleliu, buvo nacionalinio projekto "Kurk Lietuvą" nugalėtojas.

Laisvalaikiu mėgsta žaisti kompiuterinius žaidimus, dalyvauti protmūšiuose, domisi futbolu ir teatru, leidžia laiką gamtoje, skaito.

Nevedęs.