Anykštėnų biografijų žinynas - http://www.anykstenai.lt/asmenys
Rimantas KIRTIKLIS
2023-12-15

Vardas: Rimantas
Pavardė: KIRTIKLIS
Gimimo data: 1972-05-02
Gimimo vieta: Anykščiai

Trumpai:
Sporto organizatorius, kultūrizmo treneris


Tėvai: Stasys Kirtiklis – statybininkas ir Elena Kirtiklienė. Augo su broliu Dariumi Kirtikliu.

1979–1980 m. mokėsi Anykščių 2-ojoje vidurinėje mokykloje, 1980–1987 m. – Anykščių 3-ojoje vidurinėje mokykloje, 1987–1990 m. tęsė mokslą Anykščių žemės ūkio mokykloje, kur įgijo vidurinį išsilavinimą ir virėjo konditerio specialybę. Mokykliniais metais jis susidomėjo atletine gimnastika ir pradėjo aktyviai sportuoti.

Nuo 1990 m. R. Kirtiklis trumpai dirbo virėju, vėliau ėmėsi privataus verslo – prekybos.

Anykščių atletinės gimnastikos pradininko kultūristo Vido Janonio pakviestas treniruotis į klubą "Atika", jis pradėjo dirbti šiame klube jaunesniuoju trenerio padėjėju, kartu aktyviai sportavo.

2003–2005 m. R. Kirtiklis dirbo verslo ir pramogų centro "Mindaugo karūna" kėglinės operatoriumi bei treniruoklių salės konsultantu, bet pablogėjus sveikatai darbą turėjo palikti.

2005 m. rugsėjo 7 d. jis įkūrė Anykščių kultūrizmo ir fitneso klubą ir iki gyvenimo pabaigos buvo jo prezidentas.

2005 m. rudenį jis išklausė trenerių instruktorių programą ir įgijo kultūrizmo trenerio kvalifikaciją. 2006 m. vasarą jo iniciatyva Anykščių kultūrizmo ir fitneso klubas Anykščiuose surengė Lietuvos jaunučių, jaunių ir jaunimo atvirąsias kultūrizmo pirmenybes bei Utenos apskrities pirmenybes.

2005 m. R. Kirtiklis buvo išrinktas Lietuvos kultūrizmo klubų federacijos trenerių tarybos nariu. Jis buvo Tarptautinės veiklių žmonių bendrijos narys.

Dėl silpstančios sveikatos iš aktyvios sportinės veiklos jis pasitraukė, privačiai konsultuodavo kultūrizmo ir mankštinimosi klausimais. 2011 m. pavasarį jis rengė "Nykščių" radijo laidą apie religiją "Dievas yra meilė".

R. Kirtiklis buvo partijos "Tvarka ir teisingumas" sąrašo kandidatas į 2011–2015 m. kadencijos Anykščių rajono savivaldybės tarybą.

Laisvalaikiu domėjosi dvasiniais dalykais, krikščionybės studijomis, sportu ir menu.

Buvo vedęs, žmona Rasa Polikevičiūtė-Kirtiklienė – priešmokyklinio ugdymo pedagogė. Duktė Žemyna Kirtiklytė – folkloro solistė.

Mirė 2011 m. gegužės 12 d. Panevėžio ligoninėje. Palaidotas Anykščių naujosiose kapinėse.