Anykštėnų biografijų žinynas - http://www.anykstenai.lt/asmenys
Bronius VITKŪNAS
2022-12-22

Vardas: Bronius
Pavardė: VITKŪNAS
Gimimo data: 1965-06-03
Gimimo vieta: Paluknių k. (Anykščių r.)

Trumpai:
Sportininkas, pedagogas kūno kultūros mokytojas, sporto organizatorius


1983 m. baigė Skiemonių (Anykščių r.) vidurinę mokyklą. 1983–1984 m. pradėjo studijuoti Vilniaus pedagoginiame institute, bet buvo mobilizuotas ir atliko privalomąją karinę tarnybą sovietinėje kariuomenėje, tarnavo sporto kuopoje Lietuvoje. 1989 m. jis baigė Vilniaus pedagoginį institutą, įgijo kūno kultūros ir geografijos mokytojo išsilavinimą.

1989–1990 m. B. Vitkūnas gyveno Kupiškyje ir dirbo Kupiškio vidurinėje mokykloje geografijos ir kūno kultūros mokytoju. 

Nuo 1990 m. B. Vitkūnas gyvena Palukniuose ir dirba Anykščiuose.

Jis buvo Anykščių Vaikų-jaunių sporto mokyklos, po įstaigos pertvarkymo nuo 2001 m. yra Anykščių kūno kultūros ir sporto centro slidinėjimo ir biatlono treneris, turi trenerio metodininko kvalifikaciją. Jis buvo Skiemonių (Anykščių r.) pagrindinės mokyklos kūno kultūros vyresnysis mokytojas, kol mokykla buvo uždaryta.

Nuo 1997 m. B. Vitkūnas keletą metų dirbo ir Anykščių vaikų-jaunių sporto mokyklos (nuo 2001 m. – Anykščių kūno kultūros ir sporto centro) direktoriaus pavaduotoju. Jis yra Lietuvos biatlono jaunių ir jaunučių rinktinių treneris, slidinėjimo ir biatlono teisėjas.

Jis taip pat yra Anykščių sporto klubo "Vėtrungė" tarybos pirmininkas, Anykščių rajono kūno kultūros mokytojų asociacijos narys, judėjimo "Stabdyk nusikalstamumą" narys.

Nuo 1979 m., paskatintas Skiemonių vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytojo Juozo Bielskio, B. Vitkūnas aktyviai sportavo – buvo slidininkas ir biatlonininkas, Lietuvos slidininkų ir biatlonininkų rinktinių narys. Pirmasis jo slidinėjimo treneris buvo Anykščių Jono Biliūno vidurinės mokyklos mokytojas Petras Kulikauskas. Jis yra tapęs Lietuvos slidinėjimo jaunučių ir jaunių čempionu, buvo šalies studentų biatlono pirmenybių nugalėtojas ir suaugusiųjų biatlono Lietuvos vicečempionas, kol 1990 m. iš aktyvaus sporto pasitraukė. Nuo 2000 m. iki šiol B. Vitkūnas dalyvauja veteranų biatlono ir kalnų dviračių varžybose.

Lietuvos biatlono federacija pripažino B. Vitkūną geriausiu Lietuvos centro/klubo biatlono treneriu (2022 m.).

Laisvalaikiu domisi automobilių sportu, dalyvauja lenktynėse ir žygiuose kalnų dviračiais.

Vedęs, žmona Rasa Vitkūnienė. Vaikai: Karolis Vitkūnas (g. 1991 m) – sportininkas biatlonininkas, Lietuvos čempionas (2007 m.), Kotryna Vitkūnaitė (g. 1996 m.) – sportininkė slidininkė ir biatlonininkė.