Monika SIRGĖDIENĖ
Biografija rengiama. Rašykite el. p.: info@anykstenai.lt
  Kitos pavardės, slapyvardžiai: Raškauskaitė
Gimimo data: 1985-00-00

Trumpai:
Mokslininkė miškininkė, vadovė

2023-03-13   |   Spausdinti

Seneliai: Antanas Raškauskas (g. 1935 m.) – miškininkas ir Danutė Raškauskienė (? – iki 2016) – pedagogė. Tėvai: Gintaras Raškauskas – miškininkas ir ? Raškauskienė.

2004 m. baigė vidurinę mokyklą. Studijavo Lietuvos žemės ūkio universitete, įgijo miškininkystės bakalauro išsilavinimą. 2014–2016 m. tęsė ir baigė magistrantūros studijas Aleksandro Stulginskio universitete, apsigynė magistrinį darbą "Paprastosios pušies (Pinus sylvestris L.) skirtingų populiacijų baltymų polimorfizmo nustatymas dvikryptės gelio elektroforezės ir tandeminės masių spektrometrijos metodais", įgijo miškininkystės magistro išsilavinimą.

Iki 2018 m. M. Sirgėdienė dirbo Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Miškų institute, buvo Aleksandro Stulginskio universiteto dėstytoja.

Nuo 2018 m. iki šiol M. Sirgėdienė dirba Valstybinės miškų urėdijos Anykščių regioninio padalinio vadove, vadovauja Anykščių, Utenos ir Molėtų rajonų valstybinės miškininkystės struktūrai. Ji organizuoja veiklas 35 tūkst. ha valstybinių miškų plote.

2016–2020 m. ji tęsė studijas miškininkystės doktorantūroje.

2020 m. Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje ji parengė ir apsigynė disertaciją "Paprastosios pušies mitochondrinės DNR haplotipų ir pelkinių populiacijų genetinė įvairovė pagal morfologinius skirtumus ir DNR žymenis", yra biomedicinos mokslų, miškininkystės daktarė.

2018–2020 m. M. Sirgėdienė dėstė Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Miškų ir ekologijos fakultete, skaitė pelkėtyros ir pelkinės miškininkystės kursą. Ji yra Miško biologijos ir miškininkystės instituto darbuotoja.

M. Sirgėdienės mokslinių tyrimų sritis – Lietuvoje augančios paprastosios pušies kilmės genetiniai tyrimai.

Su bendraautoriais ji paskelbė apie 20 mokslinių ir mokslo populiarinimo publikacijų miškininkystės ir medžioklių organizavimo tematika specializuotoje spaudoje.

Ji yra Lietuvos medžiotojų sąjungos "Gamta" narė, Lietuvos kinologų draugijos medžioklinių šunų bandymų ir varžybų asistentė.

Laisvalaikiu medžioja.

Ištekėjusi, vyras Matas Sirgėdas (g. 1991 m.) – miškininkas.