Kristina KEŽUTYTĖ
  Gimimo data: 1982-10-22
Gimimo vietovė: Anykščiai »

Trumpai:
Ekonomistė, vertėja

2021-12-03   |   Spausdinti

Tėvai: Artūras Kežutis – inžinierius, verslininkas, ir Rasa Kežutienė-Sadūnė-Jasiūnė – vadybininkė, verslininkė.

1989–2001 m. mokėsi Anykščių A. Vienuolio vidurinėje mokykloje, baigė A. Vienuolio gimnaziją. Mokykloje sportavo – dalyvavo bėgimo ir plaukimo varžybose, lankė sportinių šokių ir dramos būrelius. Ji taip pat mokėsi Anykščių muzikos mokykloje bei Anykščių kūrybos ir dailės mokyklose, baigė "American English School" – anglų kalbos mokyklą.

2001–2005 m. K. Kežutytė studijavo Lietuvos teisės universitete, baigė Mykolo Romerio universitetą ir įgijo viešojo administravimo bakalauro išsilavinimą. 2005–2007 m. ji tęsė studijas Mykolo Romerio universitete, apsigynė baigiamąjį darbą "1998 m. Rusijos finansinė krizė: priežastys ir pasekmės" ir įgijo ekonomikos magistro išsilavinimą.

2007–2008 m. K. Kežutytė dirbo Žuvininkystės departamento prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos Europos Sąjungos ir tarptautinių reikalų skyriuje vyriausiąja specialiste.

2007–2008 m. ji taip pat dirbo Lietuvos-Graikijos kultūros centre "Vilnius–Pirėjas" administracijos padalinio vadybininke, buvo atsakinga už ryšių tarp Graikijos ir Lietuvos viešųjų ir privačiųjų institucijų koordinavimą, abiejų šalių kultūrinio bendradarbiavimo plėtrą, Graikų kalbos mokyklos veiklos organizavimą, dokumentų vertimus iš graikų į lietuvių ir iš lietuvių į graikų kalbą.

2007–2008 m. ji dirbo ir įmonėje "Carfix Export" (atsarginių automobilių detalių eksportas ir importas), buvo komercijos skyriaus vadybininkė.

Šios įmonės veiklą 2008 m. spalį perkėlus į Graikiją, 2008–2012 m. K. Kežutytė gyveno Graikijoje, 2008–2010 m. dirbo įmonėje "Carfix Export" komercijos padalinio vadybininke.

Nuo 2010 m. iki šiol K. Kežutytė yra eksporto projektų vadybininkė, organizuoja Graikijos tiekėjų produkcijos pristatymą ir pardavimus klientams.

Nuo 2008 m. iki šiol ji yra laisvai samdoma vertėja, bendradarbiauja su vertimų paslaugas teikiančiomis uždarosiomis akcinėmis bendrovėmis "Skrivanek", "AdGloriam", "Bravija" ir kitomis. Ji verčia: iš graikų į anglų ir iš anglų į graikų, iš graikų į lietuvių ir iš lietuvių į graikų, iš ispanų į lietuvių, iš anglų į lietuvių ir iš italų į lietuvių kalbas.

Nuo 2012 m. K. Kežutytė gyvena ir dirba Vilniuje.

Nuo 2012 m. balandžio ji dirba Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Europos Sąjungos paramos administravimo departamente, yra Europos Sąjungos fondų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė. Ji vykdo 2014–2020 m. finansavimo periodo priemonių, susijusių su saugomų teritorijų tvarkymu, pritaikymu lankytojams ir propagavimu, kraštovaizdžio apsauga, planavimu ir tvarkymu, įgyvendinimo bendrąjį koordinavimą.

K. Kežutytė verčia ir grožinę literatūrą, iš ispanų kalbos išvertė Reinaldo Areno autobiografinį romaną "Kai ateis naktis" (2012 m.), bendradarbiauja spaudoje.

Vertėja K. Kežutytė moka graikų, ispanų, italų, arabų, vokiečių, anglų ir rusų kalbas.