Aida MAKSVYTYTĖ
  Gimimo data: 1970-11-02
Gimimo vietovė: Anykščiai »

Trumpai:
Šokėja, pedagogė choreografė, šokių mokytoja

2017-02-17   |   Spausdinti

Tėvai: Romualdas Maksvytis – gydytojas chirurgas ir Marija Maksvytienė – gydytoja terapeutė.

1978–1989 m. baigė Anykščių Jono Biliūno vidurinę mokyklą. Nuo vaikystės šoko, lankė pramoginių šokių studiją "Verpetas" (vadovė Stanislava Bilevičienė). Studijavo Lietuvos konservatorijos (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija) Teatrinio meno fakultete, 1995 m. įgijo pramoginio šokio bakalauro išsilavinimą. Studijuodama 1992 m. susidomėjo sakraliniu šokiu ir nuo to laiko dirba šioje srityje.

1995–1997 m. A. Maksvytytė tarnavo tarptautinėje misijoje laukuose su tarpdenominaciniu teatru "Covenant players" Prancūzijoje, Danijoje, Olandijoje, Belgijoje ir Vokietijoje.

Grįžusi į Lietuvą, nuo 1997 m. iki šiol A. Maksvytytė gyvena Vilniuje ir dirba privačioje Vilniaus krikščionių gimnazijoje choreografijos mokytoja, yra šokių mokytoja metodininkė.

Ji dirba ir Vilniaus "Aušros" mokykloje-darželyje su pačiais mažiausiais 4–5 metų šokėjais.

1997 m. įkūrusi privačią šokių studiją "Džiaugsmas" (www.dziaugsmas.eu), nuo to laiko iki šiol ji yra šios studijos vadovė ir šokių mokytoja, turi vaikų ir suaugusiųjų šokėjų grupes. 2008 m. subūrusi liturginio šokio grupę, ji veda sakralaus šokio užsiėmimus.

Ji nuolat tobulinasi įvairiuose šokio seminaruose Lietuvoje ir užsienyje bei veda juos pati.

A. Maksvytytė šoka modernių šokių projektuose, kuria šokio spektaklius, kuriuose ir pati dalyvauja. Ji parengė ir rodė šokių programą kartu su dailininku Jonu Grunda, kuris piešė jos šokius.

Ji parašė ir išleido meninio lavinimo knygą vaikams "Ko verkė pienė" (2017 m.).