Ramutė VIDUGIRIENĖ
  Kitos pavardės, slapyvardžiai: Kemėšytė
Gimimo data: 1939-09-02
Gimimo vietovė: Kilėviškių k. (Anykščių r.) »

Trumpai:
Mokslininkė gydytoja kardiologė

2021-02-19   |   Spausdinti

Tėvai: Juozapas Kemėšis (1907–1998) – žemdirbys ūkininkas, turėjo 12 hektarų žemės, 1950–1957 m. politinis kalinys Karagandos srityje (Kazachija), ir Anelė Paknytė-Kemėšienė (? – apie 1971) iš Varundiškių – žemdirbė ūkininkė. Augo trijų vaikų šeimoje. Broliai: Algirdas Kemėšis – tarnautojas ir Vytautas Kemėšis – vairuotojas.

Baigė Aknystėlių (Utenos r.) pradinę mokyklą, Kauno vidurinę mokyklą. Studijavo Kauno medicinos institute, įgijo gydytojos terapeutės kardiologės išsilavinimą.

R. Vidugirienė kelis dešimtmečius dirbo Vilniaus universitetinėje ligoninėje ir Santariškių klinikose, buvo 1-ojo kardiologijos skyriaus vedėja, Kardiologijos ir angiologijos centro docentė.

1975 m. Eksperimentinės ir klinikinės medicinos mokslo tyrimų institute R. Vidugirienė apsigynė disertaciją "Kardiohemodinamikos įprastų ir bazinių parametrų palyginamieji tyrimai sergantiems tonzilogeniniu miokarditu, reumokarditu ir reumatinėmis ydomis", buvo medicinos mokslų kandidatė, 1993 m. nostrifikuota biomedicinos mokslų, medicinos daktarė.

Nuo 2010 m. R. Vidugirienė dirba pagal medicinos praktikos licenciją, verčiasi privačia gydytojos kardiologės praktika.

Ji paskelbė moksllinių straipsnių kardiologijos klausimais specializuotoje spaudoje.

Buvo ištekėjusi, vyras Albinas Vidugiris (1937–2002) – mokslininkas gydytojas. Liko našlė. Duktė Inga Vidugirytė-Pakerienė – mokslininkė literatūrologė, filologė slavistė, valstybės tarnautoja.