Anykštėnų biografijų žinynas - http://www.anykstenai.lt/asmenys
Danguolė JOKUBAITIENĖ
2021-09-13

Vardas: Danguolė
Pavardė: JOKUBAITIENĖ
Kitos pavardės, slapyvardžiai: Baublytė
Gimimo data: 1955-10-31
Gimimo vieta: Anykščiai

Trumpai:
Dailės pedagogė, dailininkė tapytoja


1963–1974 m. baigė Anykščių Jono Biliūno vidurinę mokyklą 31-ojoje jos laidoje (auklėtoja Paulina Zukaitė). 1979 m. baigė Kauno Stepo Žuko taikomosios dailės technikumą, įgijo dailininkės apipavidalintojos specialybę.

D. Jokubaitienė gyvena, dirba ir kuria Tauragėje. Ji dirbo reklamos ir interjero dizainere, buvo Tauragės vaikų dailės studijos vadovė.

Nuo 1991 m. ji buvo individualios įmonės Danguolės Jokubaitienės dailės salono savininkė, kol šios įmonės veiklą nutraukė.

Ji yra dailininkė tapytoja, kuria savito žanro miniatiūras ir vidutinio formato kūrinius. Dėl naudojamų įvairių ir savitų tapybos technikų, sukurtų fantazijos pasaulio, tarsi iš ramaus, saulėto sapno vaizdų, jos tapyba yra priskirta siurrealistinei meno krypčiai.

Ji surengė 9 autorines tapybos ir atvirukų parodas Lietuvoje (Tauragėje, Vilniuje, Alytuje, Anykščiuose), 11 tokių parodų JAV (New Haven, Hartford, New Britaine, Woterbury, Trummbulli).

Nuo 1988 m. ji dalyvauja grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje: Rusijoje, Izraelyje (2012–2013 m.).

D. Jokubaitienė yra daugiau kaip 300 pasaulio internetinių meno galerijų ir grupių narė. Jos tapybos darbų yra įsigiję privatūs kolekcionieriai iš JAV, Australijos, Anglijos, Vokietijos, Airijos, Rusijos, Lenkijos, Norvegijos, Danijos, Suomijos, Lietuvos.

Ištekėjusi, užaugino dukterį.