Anykštėnų biografijų žinynas - http://www.anykstenai.lt/asmenys
Vaidas NIAURA
2022-06-20

Vardas: Vaidas
Pavardė: NIAURA
Gimimo data: 1980-03-24
Gimimo vieta: Anykščiai

Trumpai:
Pedagogas vadovas, socialinės veiklos organizatorius


Sesuo Jolanta Niauraitė-Pleškienė (g. 1970 m.) – socialinės veiklos organizatorė, vadovė.

2007 m. baigė studijas Vilniaus pedagoginiame institute, parengė ir apsigynė magistro darbą "Visuomenės nuostatų į proto ir psichikos negalią turinčių asmenų diferencinė analizė", įgijo socialinės pedagogikos ir vadybos magistro išsilavinimą.

2006–2018 m. V. Niaura dirbo biudžetinės įstaigos Aulelių vaikų globos namų direktoriumi. 2018 m. birželį pertvarkius šią įstaigą, nuo 2018 m. iki šiol jis yra Anykščių rajono šeimos ir vaiko gerovės centro direktorius.

Jo vadovaujama biudžetinė įstaiga teikia trumpalaikę ir ilgalaikę globą, ugdymo ir socialines paslaugas be tėvų globos likusiems Anykščių rajono vaikams, kuriems nustatyta ar nustatinėjama laikinoji arba nuolatinė globa (rūpyba). Centre nuolat gyvena apie 50 globojamų nepilnamečių vaikų, įstaigoje dirba iki 40 darbuotojų.

Jis yra Lietuvos socialdemokratų partijos narys, šios partijos Anykščių rajono skyriaus narys. Kaip šios partijos kandidatas jis dalyvavo 2011–2015 m. Anykščių rajono savivaldybės tarybos rinkimuose, bet į Tarybą nepateko.

Laisvalaikiu žvejoja, medžioja, mėgsta muziką.

Viengungis.